AGAMES 討論區

快速註冊
搜索
查看: 14720|回復: 2
打印 上一主題 下一主題

[疑難] [你點睇]你覺得以前既世王好打定宜家好打?   [複製鏈接]

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
5393 點
樓主

是咁的
姐係咁,本身我都無乜野
但係呢排個世王時間愈來愈過份,我覺得真係要出一出聲
幾時開始打個世王都要成40幾分鐘?
姐係你爛線 你機廢 想打得哂 可以理解
但憑咩拎住呢點就係度話唔配合既人係狗係垃圾?

我都唔係話咩 我只係覺得宜家呢個時間表長得滯之餘 所謂"造時間"果堆人實在太大口氣
抱住果D所謂恩主心態,一句"我只是想大部分人都打得到",就將果D唔配合造時間既人講到係狗係垃圾咁
幾時世王開始變做咁?
宜家世王成半個幾鐘
我拎我開PO之前呢場黎講 2015/1/16 夜晚11:45分場
世王耗時28左右,共2隻,分別係S1同S4
無錯 雖然係極端例子,但就算宜家做左時間,最後可以用28分剩係出左2隻,仲要2隻差距20秒,都仲係有D人打唔到
打得到仲要唔係因為造左時間,係因為世王俾官方改到硬左,加上宜家俾羊打都有箱
咁究竟俾你排個咁Q整齊又耐到痴左線既表究竟有咩意義?

我地拎台服既表繼續黎討論

呢個係巴德爾SER比較近期既時間

呢個係芯希雅SER比較近期既時間

小學3年級都計得出 人地一場世王時間約為25分鐘(芯SER仲要16分鐘),同我地港SER時間差唔多
但人地有成16隻世王要追,多我地足足4隻
更加唔再講既就係台SER比我地多人,當然會比我地LAG,世王亦會死得更快
但對面海足足幾個月都係咁,莫講話個表仲要係公開上巴哈個個都有打

於是我想問 究竟將個世王時間排到成半個幾鐘頭究竟係咪真係有其需要?
再加上,我跟住個時間表黎順序打王唔配合你造時間係咪就係狗係垃圾?
其實以前作業06神造時間,都係造到平均30秒左右一隻世王,有時仲要GS互飛,隻世王仲要無宜家咁硬06想做時間,白頻問一問肯唔肯合作,唔肯合作就算數有得佢,從來唔強迫從來唔鬧人
但得罪講句,我覺得作業06帶領下既世王時間絕對比宜家1隻等成5分鐘,唔配合仲要係狗係垃圾好得多

講左咁耐,你,點睇? 係咪做得香港人耐左習慣於"被代表"? 你其實需唔需要一個唔知邊到連過黎之後無神神"幫你造時間",造到個表鬼Q咁長,之後你唔合作仲要鬧你係狗係垃圾既世王組?

請表態.

追記:
其實邊個造時間真係唔緊要亦唔重要
老老實實無神神有個人幫我整到個時間表好好地地我真係十分感謝
但當個時間表已經愈來愈浪費時間而且效率低既時候
我希望果班人會聽一下其他人的意見 唔係咁獨裁
甚至當我唔配合,或者提出反對意見就要俾你黑單,你俾鬧.
或者,失去左先知重要,已經消失左既06以前實在太縱我地,造到個時間有效率得黎大部分人都打到,唔中意合作又肯自己深夜慢慢調返個時間.
但對我黎講,我寧願個世王係GSGSGSGSGSGS咁打,我都唔想無神神走個人出黎,同全世界講:"個時間表是我弄的,所以每個人都要聽我的,不能有異議"

單選投票, 共有 43 人參與投票
您所在的用戶組沒有投票權限
附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?快速註冊
Alta Multimedia - Facebook:http://www.facebook.com/altahkmm

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
5393 點
跟大家分享吧!啟源使者趣事投稿
我就回覆幾個重點
先說好 你要造時間我是有感謝的,但從來沒人要求過你 你隨時可以放棄 世王就算GSGSGSGSGSGS五分鐘內完場也就我的事,請問有多小個你所謂電腦差換線慢的出來要求你造時間了?
好了 第一個問題 當然就是那個造得超級長的表,你說可以讓爛線爛電腦的玩家打得到 那你有沒有考慮過就沒那麼多上線時間的玩家?
OK 你說出不出王是系統的事, 那我不拿世王時間來嘴 反正你有你理由我有我理由吵到世界末日都沒勝負
那究竟我跟著順序來打,不配合你造時間就要被說成狗說成垃圾?
我本來對你是沒意見,但這2星期口氣大到我真的受不了
你自己沒到別人幫你喊留力 你沒到王死了全線玩家就要被說成垃圾
我自己記時間跟順序打每隻還差個2分鐘,但因為沒配合你造時間就被說成狗?

我真的是對你脾氣有意見 你要開炮你自己公會頻將打世王玩家說成屎我也沒關係
但你白頻交頻怎至世頻你都用了教我不能對你態度有意見?

你自己造時間可以開炮因此我沒造時間我就不能對你有意見是嗎?世王什麼時候變成你的東西?

最後備註一下,這帖就我發 YAYA連看都沒看過 別想開炮就地圖炮把有意見的人都拉出來問弔了 我對你有意見你就炮我有點品好不?

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
5393 點
你就當是我自己跳出來背黑鍋的
老實說 認為世王時間太長的不只一個兩個 但就是沒有人敢說 因為一說 就被說成狗說成垃圾
對 你想做多長的時間是你的事 但世王是你專屬的嗎?
你說你考慮的是大多數玩家的情況 那我這個"大多數玩家"的其中一個來求你了 我爛線 我爛電腦 我還是爛人一個打不起太長時間的世王 40分鐘我真心打不起 你就不能合併考慮一下這一部分的玩家將世王時間嘗試縮短那怕至少的五分鐘?
你說你不想讓人認為你做時間表是為了要特權,但很抱歉,你去問一問現在常打世王的玩家 看看多少個怕得有意見都不敢提?

最後 嘴的確是長在你身上, 我開帖很大部分也是因為你那一張不合你意見就被說成狗的嘴,  你的回應居然是"我想怎麼說是我的事"
那我想也不用再跟你的口德說什麼意見,反正回應也就"歡迎拉黑"4個字而已 那就隨你喜歡