請選擇 進入手機版 | 繼續訪問電腦版

AGAMES 討論區

快速註冊
搜索
查看: 8102|回復: 32

[疑難] 半年無玩 , 依家玩咩職比較好呢?? 想重玩~ha   [複製鏈接]

主打遊戲
幻想神域
EXP
467 點

hello又係我呀~~~都半年無玩了
小妹之前玩雙手杖的,,因為太軟所以玩到無引呀
見依家有專精 <- 唔知有冇令雙手杖強化到呢-_-?

另外想問現在玩雙手杖/戰弓比較好呢?? (都是呢2個職比較有興趣-_-)
thx~~~

2月16更新: 我在GAME內叫 o夜小櫻o
玩緊戰弓45lv@@
歡迎大家做個fd
戰弓多數加咩點架?? 我加左多速少爆-_-.... 血防閃都平均咁加..... (亂玩mode)
求高手指點
單選投票, 共有 55 人參與投票
您所在的用戶組沒有投票權限
Alta Multimedia - Youtube:http://www.youtube.com/user/altahk

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
315 點
跟大家分享吧!啟源使者趣事投稿
打副型
近打 1)斧~2)聖劍~3)太刀
遠打 1)戰弓~2)雙槍

★小蝶﹏×〞  超有用呀>_< thx@@ 我現在開了戰弓玩呵呵 ~~~~~  發表於 2015-2-14 17:15:42

主打遊戲
幻想神域
EXP
467 點
歡迎大家比意見呀@@
小妹真的無玩太耐...脫節了/口\

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
315 點
★小蝶﹏×〞 發表於 2015-2-14 17:16
歡迎大家比意見呀@@
小妹真的無玩太耐...脫節了/口\

你有公會未
我公會未係大公會
不過rc都最少有4~6人講野
而小弟是副本狂

主打遊戲
聖境傳說
EXP
636 點

近戰:斧皇->聖劍->太刀=/>拳刃->雙刀->劍盾
遠攻:槍=>弓->杖->書->鐮=炮
補:琴--爆補副打琴/保命坦裝琴

斧--風斧,旋風斬作主力,主要玩法為拉怪再翔空斬跳進怪群再用旋風斬,另附加各種破防,需求高防厚血,較低技術
   --火斧,焰叱斬作主力,主要以專精附加的火斧彈射拉怪輸出,切忌膽少只用遠程放火斧,因為火斧主要的輸出不是單單那一招,而是跳打的普攻,需求高速高防高傷厚血,高操作量

聖劍--聖雷彈射拉怪,聖爆咖喱棒輸出,差不多這個樣子,其他招式放些有的沒的buff,不算重要

太刀--爆閃,煌龍閃/主輸出,專精技可以在用煌龍閃和居合斬時重置,爆傷上限推至320,就幾招無限loop而已,其他小輔助,需高速高爆高爆傷,閃請在防滿後開始投資,不然請點血防型
太刀以下有需要再說

槍--冒險+系數+專精創造的奇蹟,簡單來說就是高傷高爆,一定程度的防和(瀟洒)走位,配風槍出風技能(單體輸出限定,範圍有點杯具

弓--範圍攻擊的極致,光翼顏....強射/次元魔矢當主力,光/闇弓,兩招都有點易空包,都是直線範圍技,光的就只有瞬傷,闇的專精帶範圍續傷,風靈長駐,需滿速高傷高爆,一定程度防和跳放蓄力,以及走位

杖--火隕-冰風-火隕-元素爆發(如有魔紋),配合各種冒險buff,全game最強最大最短CD的範圍攻擊,簡而言之,無腦流火隕連發中間插幾招有的沒的,需高傷高爆高爆傷滿速高防厚血一定程度跑速,僅記跑紅毯

書--吸魂大範圍瘋狂吸血,冒險自帶破防15%,自帶解debuff技,DOT,輔助為主,有餘力能有可觀輸出,需高傷高速,一定程度爆,良好走位

書以下有需要再說

打手琴,故名思義穿打手裝,補靠爆補,偶爾輸出,需滿速高跑速高爆一定程度治療量,超靈活走位
坦琴,全身坦裝,以保命為主,無論是自己的還是隊友的都要保,就不停放補技,跑紅毯,看場合放適合的補技,需滿速厚血高防高治療量,靈活走位,良好時機判斷
坦打補合一--這是只有琴能做到的(不計副琴),琴長駐12%造傷,本身就有造傷上的優勢,必要滿速,配上厚血高防,先是能坦,再撐爆和傷,然後你就成神了

主打遊戲
幻想神域
EXP
90108 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 藍寶石勳章 用戶勳章 在線勳章 紅寶石勳章 瑪瑙石勳章

有愛既話咩職都可以玩
強勢職既話    聖劍/斧la   無其他la  

主打遊戲
幻想神域
EXP
467 點
gonzalo 發表於 2015-2-14 19:05
你有公會未
我公會未係大公會
不過rc都最少有4~6人講野

我未有公會呀
可收留我? ha

主打遊戲
幻想神域
EXP
467 點
k190853 發表於 2015-2-14 19:15
近戰:斧皇->聖劍->太刀=/>拳刃->雙刀->劍盾
遠攻:槍=>弓->杖->書->鐮=炮
補:琴--爆補副打琴/保命坦裝琴

@@你超用心打職業心得喔~
見到杖...高傷..高爆..高防..滿速...厚血....跑速.... (咩都要高咁..睇落要洗勁多$_$先做到呢個效果HAHA)

主打遊戲
聖境傳說
EXP
636 點
★小蝶﹏×〞 發表於 2015-2-15 23:13
見到杖...高傷..高爆..高防..滿速...厚血....跑速.... (咩都要高咁..睇 ...

唔多需要$_$,如果你有海量時間
因為只要全狙+20,輝映套,橘血牙+你需要既75金戰利,75金/70橘主武5星+20&70橘蝙蝠副武,你就已經好夠了,杖要厚血係要避免瞬死,不過所謂厚血都只係1x萬左右,11~13萬 is OK,跑速強化飾品+武器附魔&啟源章就撐到,個人認為150左右跑速足夠,200以上既其實冇乜用跟團用only,要高HP其實唔洗防具5星,你需要既係5個兇獸70防核(狙用)&一粒暴風秘石(10HP-2受傷),再加個傷3%轉HP既金戰利(65/75都有,75多-3受傷)

主打遊戲
幻想神域2.0
EXP
3285 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章

★小蝶﹏×〞 發表於 2015-2-15 23:13
見到杖...高傷..高爆..高防..滿速...厚血....跑速.... (咩都要高咁..睇 ...

佢講到打手乜都話要高....
咁又係既...因為高就勁= =
但對新手黎講...有乜野幫助??

以下節錄佢既介紹,睇完得淡笑:

--風斧:需求高防厚血,較低技術
--火斧:需求高速高防高傷厚血,高操作量

聖劍--聖爆咖喱棒輸出

太刀--需高速高爆高爆傷

槍--簡單來說就是高傷高爆,一定程度的防和(瀟洒)走位

弓--需滿速高傷高爆,一定程度防和跳放蓄力,以及走位

杖--需高傷高爆高爆傷滿速高防厚血一定程度跑速,僅記跑紅毯

書--需高傷高速,一定程度爆,良好走位

打手琴--需滿速高跑速高爆一定程度治療量,超靈活走位
坦琴--需滿速厚血高防高治療量,靈活走位
坦打補合一--必要滿速,配上厚血高防,先是能坦,再撐爆和傷

睇完你會發現全部都係要你乜都高,乜都要走位.
講咗=無講一樣.

Chiv33v  不能同意更多  發表於 2015-2-16 11:41:19
以下圖片,由公會一眾女會員提供:

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
15 點
我岩岩先dl泥玩~可唔可以一齊玩

主打遊戲
幻想神域
EXP
7524 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 藍寶石勳章 在線勳章 紅寶石勳章 用戶勳章 友誼之星勳章

最緊要自已鍾意先玩得開心,
如果鍾意戰弓就玩戰弓啦, 唔係最勁職, 但一定唔會差,
加油!

主打遊戲
聖境傳說
EXP
636 點
ChLiu 發表於 2015-2-16 03:05
佢講到打手乜都話要高....
咁又係既...因為高就勁= =
但對新手黎講...有乜野幫助??

咁火力神域除咗火力仲要咩?定你要講有咩要注意?

主打遊戲
幻想神域
EXP
1390 點
k190853 發表於 2015-2-16 11:06
咁火力神域除咗火力仲要咩?定你要講有咩要注意?

講咁多都冇用,一個字"錢"解決晒.

主打遊戲
幻想神域
EXP
500 點
純打副的話就揀斧啦
配裝容易
玩法簡單 出招唔麻煩又高傷
每次我打副轉轉轉 電視看看看

主打遊戲
幻想神域2.0
EXP
3285 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章

k190853 發表於 2015-2-15 23:34
因為只要全狙+20,輝映套,橘血牙+你需要既75金戰利,75金/70橘主武5星+20&70 ...

樓下terrytam2010都講咗
講咁多都冇用,一個字"錢"解決晒.
你9樓既:
因為只要全狙+20,輝映套,橘血牙+你需要既75金戰利,75金/70橘主武5星+20&70橘蝙蝠副武,你就已經好夠了,杖要厚血係要避免瞬死,不過所謂厚血都只係1x萬左右,11~13萬 is OK,跑速強化飾品+武器附魔&啟源章就撐到,個人認為150左右跑速足夠,200以上既其實冇乜用跟團用only,要高HP其實唔洗防具5星,你需要既係5個兇獸70防核(狙用)&一粒暴風秘石(10HP-2受傷),再加個傷3%轉HP既金戰利(65/75都有,75多-3受傷)
又話唔多需要錢,要時間
但下一行又叫人全身+20(=$$$$$)

係我就會答佢,你有心去考古,留招待買強化,每日做歐波任.
都可以全身+15,仲有錢可以進帳.
=================

BTW火力神域我好認同.
但都有一般團係可以快過好多副.

要注意係:
唔好比時裝吸引到,有錢買點抽時,不如先強化下裝備

主打遊戲
幻想神域
EXP
467 點
ChLiu 發表於 2015-2-16 12:06
樓下terrytam2010都講咗你9樓既:
又話唔多需要錢,要時間
但下一行又叫人全身+20(=$$$$$)

又好似說得幾岩-_-
唔洗$要時間但要+20武/口\"
依家好似1000金$40hkd
我諗到時高lv左都會掉小小$買裝的..

主打遊戲
幻想神域2.0
EXP
3285 點

★小蝶﹏×〞 發表於 2015-2-16 15:13
又好似說得幾岩-_-
唔洗$要時間但要+20武/口\"
依家好似1000金$40hkd
見你會課金...
其實你配裝正確,平均+15都夠.
當你裝備OK咗,之後先好諗時裝.

主打遊戲
幻想神域
EXP
467 點
ChLiu 發表於 2015-2-16 16:01
見你會課金...
其實你配裝正確,平均+15都夠.
當你裝備OK咗,之後先好諗時裝.

GD IDEA

主打遊戲
幻想神域
EXP
1390 點
如果唔課金的話,每日抽少少時間去打世王,世王有唔少招待卷,每星期用招待換高防武飾沖下裝.
唔課金玩家建議玩遠攻職比較好,遠攻裝備需求冇咁高.近攻裝備同技術差少少都好易死.
跟大家分享吧!啟源使者趣事投稿