AGAMES 討論區

快速註冊
搜索
查看: 5009|回復: 69
打印 上一主題 下一主題

神人盜賊論~請高手解答~~~~  關閉 [複製鏈接]

EXP
468 點
樓主
今朝用左一分鐘時間諗起一樣野~
好多人覺得盜賊很強~很神~小弟現在有個問題了
咁多位覺得盜賊好強的人~
覺得如果一隻盜同一隻學左鬥氣護體lv3的戰士打~
盜會點打呢?根據我綜口出來的資料~
戰士招鬥氣護體lv3係受任何攻擊都會自動回100血
咁盜打戰盜應該點打呢@@?即係所有職業相剋回歸起點?
小弟見好多人覺得盜好強好神~但又冇人講解有乜招數咁神
所以特以開post問問~
有人說盜屈住戰士打~但係現在當盜打戰士3下,戰士自動已經回左300血
請咁多位覺得盜強的人解答小弟的問題:(
高等盜有乜方法打嬴高等戰士~~~~~!

Alta Multimedia - Facebook:http://www.facebook.com/altahkmm

EXP
2767 點
有既- -

=隻戰冇左鬥氣先去打,畢竟盜就係玩偷襲:em800_52:
一個人
在獨木橋上行走
即使橋下是死亡
閉上眼
張開雙臂
迎接一切
這一刻
我依然在享受一個人的快樂。

EXP
468 點
原帖由 武鬥之神 於 2009-4-19 23:04 發表
有既- -

=隻戰冇左鬥氣先去打,畢竟盜就係玩偷襲:em800_52:

你平時打戰係唔係等d戰無左元神先打架?

EXP
784 點
原帖由 *緋雪夜* 於 2009-4-19 03:01 PM 發表
今朝用左一分鐘時間諗起一樣野~
好多人覺得盜賊很強~很神~小弟現在有個問題了
咁多位覺得盜賊好強的人~
覺得如果一隻盜同一隻學左鬥氣護體lv3的戰士打~
盜會點打呢?根據我綜口出來的資料~
戰士招鬥氣護體lv3係受任何 ...

等自問覺得盜是廢到極點的我黎回吧- -
盜只不過係打王的工具 打快D同打慢D既用處

回返正題假設!係我打緊 盜亂舞破防呢D大家都知(一陣教你地點防啦下)只係垃圾技- - 防又扣唔多 係到打到好多下 毒120+90+100 <---差不多了 盜D毒 2秒扣一次 我唔理佢甘多啦下 仲之就每下攻擊扣1 我就回100 佢扣埋毒都係同跟唔上我比佢打回血既速度 有何用? 2樓合人兄就話等無左鬥氣護體先郁手 一個有點兒智商既戰都知 到1分鐘左右就要出返招技架啦-.- 根本盜只係比戰玩弄既物體

講返個打法- - 緣兄過高LV打高LV 比盜陰中開波先 佢點打我都係回血(打左同無打一樣) 計埋佢亂舞出 是但拎返個盾都係扣1-5(計埋佢招76技狂爆最多都係5)架啦(係大多數的掛!戰只傻仔地拎住把弓先會比隻盜有機會打入,拎盾乜事都無) 最後 等佢cp差唔多同D定身技未回完既時候=.= 1下76技(暈10秒)之後就56扣防技  唔中既黎多下74技(再10秒) 仲唔死既78技連12下(小緣講緊高LV,有腦既自己諗下點打12下我唔會解釋) 完場! 盜有何用=.=

ps:敏高就係盜打戰既死點每打一下就回血 盜差唔多下下都中ja係戰下下都回 打得盜既戰就有心理準備甘搵返套高點兒!就夠既敏裝 盜同戰打根本就垃圾=.= 我係直左點 有興趣可以試下
最後 我想提下D掛戰- - 好心你地咪影衰戰士個職 唔係高lv拎住把弓好似大晒甘 有時換下武可以嗎?
伺服器名稱:狐影
角色名稱:凄

EXP
468 點
原帖由 段天 於 2009-4-19 23:37 發表

等自問覺得盜是廢到極點的我黎回吧- -
盜只不過係打王的工具 打快D同打慢D既用處

回返正題假設!係我打緊 盜亂舞破防呢D大家都知(一陣教你地點防啦下)只係垃圾技- - 防又扣唔多 係到打到好多下 毒120+90+100  ...

我見之前 戀之X X之雪 戀X雪 有兩隻盜~
分別叫黑魔盜狗同飛天小狗~(唔係好記得佢地個名~好似係咁叫)
我諗應該呢兩個人分別係主人同擦鞋狗仔既關系
都異口同聲話當戰士玩具咁玩~仲覺得拎住d專武好自豪:Q
不過呢加四月主打星一出~d高等專武多到個倉都放唔曬~
佢地自豪既武器變到通街都係:Q
同埋戰士又有鬥氣護體~我最想知個呢兩兄弟會點打呢;P 呢加比人當返玩具咁玩 囧
加上盜最自豪爆亂舞~爆左仲好~瘋狂幫戰士回血

最後我見好多人話盜神盜勁~點解到咁耐都仲未有d覺得盜勁ga高手答到我架=0=
唔會得把口唔肯接受現實掛=0=?

EXP
784 點
原帖由 *緋雪夜* 於 2009-4-19 11:50 PM 發表

我見之前 戀之X X之雪 戀X雪 有兩隻盜~
分別叫黑魔盜狗同飛天小狗~(唔係好記得佢地個名~好似係咁叫)
我諗應該呢兩個人分別係主人同擦鞋狗仔既關系
都異口同聲話當戰士玩具咁玩~仲覺得拎住d專武好自豪:Q
不過呢加四 ...

個個都話戰廢=.= 其實識用戰既話 戰仲快過D法秒人 重武 所有武中最高攻 76技 全定身 又快又準 唔洗tab人 針對返隻盜先- - 盜全定身好似要91先有全定 仲要load幾耐下(至少慢過戰招76技)特別係轉標個一下 晒時間 都係個句 除左老三同冰雞 無隻盜係強的!
返返專武了=.= 盜專武多到想嘔 都唔知有咩寶

EXP
171 點
我都有玩盜嫁啵@@
玩盜既意義係我心目中只係唔好咁快俾我d手指退化=.=
勁唔勁就唔係咁識答了@@
段天~而家d掛戰我都想知佢地身上面有幾多種武=.=
小弟就戰士用得既武都放晒係身=.=
我試過同幾隻戰打~通常都係佢地出一招既時間我可以出到4-6招=.=
大家都係玩戰,點解唔爭氣d呢=.=?

六級天王會員

自由を求める人は永遠に後悔する ...

EXP
2794 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 藍寶石勳章 在線勳章 紅寶石勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章

破解鬥氣
3毒+亂舞+破甲

EXP
2767 點
原帖由 俠客 於 2009-4-20 01:04 發表
破解鬥氣
3毒+亂舞+破甲

破甲基本上冇用,打怪先扣得多,破甲lv1用左先扣多1x血

亂冇咩用- -,打極都係1血,可能令鬥氣+多d血- -(如果亂會令72技重複中就差吾多- -)

3毒就吾錯la a_a
一個人
在獨木橋上行走
即使橋下是死亡
閉上眼
張開雙臂
迎接一切
這一刻
我依然在享受一個人的快樂。

五級富豪會員

♥Super Junior♥

EXP
1551 點
原帖由 段天 於 2009-4-19 23:57 發表

個個都話戰廢=.= 其實識用戰既話 戰仲快過D法秒人 重武 所有武中最高攻 76技 全定身 又快又準 唔洗tab人 針對返隻盜先- - 盜全定身好似要91先有全定 仲要load幾耐下(至少慢過戰招76技)特別係轉標個一下 晒時間 都 ...

我覺得識用戰既人 1d都吾廢
但係而家好多戰  都只係識渣住把弓係到射射射射射- -
毫無勁可言--

盜打戰  我吾識喇-.-除左EC我咩職都吾識用= =

`Super Junior♥利特;希澈;韓庚;藝聲;強仁;神童;晟敏;銀赫;東海;始源;基范;勵旭;圭賢♥

EXP
784 點
原帖由 妖狼 於 2009-4-20 12:46 AM 發表
我都有玩盜嫁啵@@
玩盜既意義係我心目中只係唔好咁快俾我d手指退化=.=
勁唔勁就唔係咁識答了@@
段天~而家d掛戰我都想知佢地身上面有幾多種武=.=
小弟就戰士用得既武都放晒係身=.=
我試過同幾隻戰打~通常都係佢地出一 ...

升LV晒位甘就除左弓/劍之外就唔放 一唔係到升LV一定去倉到拎返D武出黎 - -
我只見D人好似7字頭開始就拎住把弓射呀射甘 殺低LV好強 打差唔多同LV死晒 影衰晒!

EXP
1129 點
原帖由 武鬥之神 於 2009-4-20 03:27 發表

破甲基本上冇用,打怪先扣得多,破甲lv1用左先扣多1x血

亂冇咩用- -,打極都係1血,可能令鬥氣+多d血- -(如果亂會令72技重複中就差吾多- -)

3毒就吾錯la a_a ...

3毒 對 鬥氣都冇咩用
120+90+100 同100+100+100
即係扣10血咋=口=
點打.....

EXP
784 點
原帖由 俠客 於 2009-4-20 01:04 AM 發表
破解鬥氣
3毒+亂舞+破甲

=.=?有何用 3個毒 每2秒1次 亂左舞計埋你1秒一次 120+90+100 亂舞每一次扣戰1 1次3下回300血
盜只係每下扣到隻戰10血-v- and then 破甲個時 我唔識拎盾架-0-? 計埋你3LV破甲都係扣1
只有智障的戰先唔換武比隻盜亂舞 破甲同毒 一齊放 甘就易死 唔係想殺戰 難囉~~

EXP
784 點
原帖由 jimmylo 於 2009-4-20 09:35 AM 發表

3毒 對 鬥氣都冇咩用
120+90+100 同100+100+100
即係扣10血咋=口=
點打.....

cow仔跟得我多 醒左bo -v-

EXP
1129 點
原帖由 段天 於 2009-4-20 09:36 發表

cow仔跟得我多 醒左bo -v-

哈哈~~
唔好誤會- -其實我係cd......(廢是轉賬號)

如果打戈時中埋亂舞 d戰仲開心 係咁+血

EXP
784 點
原帖由 jimmylo 於 2009-4-20 09:39 AM 發表

哈哈~~
唔好誤會- -其實我係cd......(廢是轉賬號)

如果打戈時中埋亂舞 d戰仲開心 係咁+血

緣兄講個個團D盜自豪既專武咪就係拎黎幫戰回血既僕人囉- -
又唔洗食水 幾好 10血?! 由佢啦 唔洗加女神都有5千幾6千血

EXP
291 點
我覺得戰如果你識用套體裝既話呢
又用劍盾打盜既話可能夠盜屈架
重返曙光

EXP
784 點
原帖由 女女 於 2009-4-20 10:00 AM 發表
我覺得戰如果你識用套體裝既話呢
又用劍盾打盜既話可能夠盜屈架

根本無需要=.= 直接用敏裝打 重武攻高 直接了事 無需要同個盜慢慢玩 晒時間
夠敏既可直接用力裝 仲快!

EXP
0 點
想說有時高攻並不是大哂,以賊敏,你知嫁啦,到時勁招出唔到,反而比人定到屎屎下,會唔會樣衰左d:em800_34: 不過至於鬥氣就冇野好講:em800_82: :em800_82:
p.s本人並不是高手....
名稱:魔影淚,極惡喵,SiU楓
團:TwiLiGhT
職:虎賊,狗戰,鵬幻
生息地:1seR

EXP
43 點
咁即係話盜既每一招都一定要超過一百
計埋亂舞
如果亂舞對佢冇用=幫佢加血
而毒只會扣佢20
不過鬥氣都有+物防