AGAMES 討論區

快速註冊
搜索
查看: 2246|回復: 17
打印 上一主題 下一主題

更新後個人分享 24/01/2011 覺得不公平的請看 [複製鏈接]

EXP
32 點
樓主
老實講更新左之後 比以前更公平
就算你幾HKD都好
神武幣唔係話你想有就有, 就算你係HKD 抽包換神幣
可能都要比以前付出更多HKD

另外, 聽左好多人講 更新完GAME錢無用,所以通帳
個人覺得只係呢批人未適應更新後既制度

以打裝為例, 就算你自己係幫派唔洗錢升技慢慢打裝
你有能力確保自己有源源不絕同一款的指南書嗎?
如果唔想每件書鐵只整一次, 就必須去靈綁再用靈石重造
靈綁不用錢嗎?

再以寵物為例, 無錯, 寵書依家係天界有神武就買到了
但寵符呢? 無錯可以用世章換, 如果你唔係HKD
只靠活動,你可以得到多少獸魂結晶? 要幾耐先換到自己心宜既寵符?
換句話說, 寵符亦要用GAME錢買

除此仲好多例子, GAME錢並唔會變垃圾,
如果大家覺得GAME錢係垃圾 麻煩你將D錢俾哂我

小弟係加SER錯頻 有錯請插
我有開開包 未來亦會開 我算係HKD 雖然唔係極端果種 但我仍有資格話你地知 HKD 不知萬能的
唔係每個HKD都可以做到每日洗包 因為HKD亦都會受遊戲機制所限制的=)

遊戲團隊已努力作出平衡, 請不要人云亦云
別人說更新不公平、GAME錢變垃圾 就盲目跟著認同
請用自己的眼睛去了解

最後問一句, 新出的GAME, 連講求技術的槍GAME買支槍都要點數卡
有哪隻GAME 是完全不用錢 又可以變強的? 不用答我 各位不妨自己轉多幾隻GAME去感受一下
Alta Multimedia - Facebook:http://www.facebook.com/altahkmm

EXP
206 點

可以直接用世貢轉...:em800_66:

EXP
4 點
原帖由 阿廖 於 2011-1-25 03:29 發表

咪又係要hkd;P

EXP
1816 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章 藍寶石勳章

講真 你世貢轉又唔係多 再者你比點落去點都會好過唔入點 如果唔係買來做咩 既然點都會有hkd咁不如比條生路比d唔係hkd既人好過:em800_82:

EXP
32 點
原帖由 阿廖 於 2011-1-25 03:29 發表

我試過換 可以同你講
60lv50貢只換到5千神武 照推算100lv都唔可以換超過5m神武
買粒時空都唔夠 一星期只可換一次
你認為這點上hkd跟普通玩家差別很大嗎?:pig:

講真我係hkd我都會選擇開包而唔用貢換 =)

EXP
9 點
講到尾`米又係有錢大晒.
本來已經係咁`而家更加係.

EXP
1816 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章 藍寶石勳章

回覆 6樓 -SupErBabyy`奏 的帖子

hkd根本以經係改變唔到 既然改變唔到 換個方法比d唔用點既人玩唔係更好咩?:em800_08:  另外回5樓 我85lv50貢都係換得6千神武 100lv我唸連1m都冇:em800_11:

五級富豪會員

孤陽流光溺清明

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
1497 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章 藍寶石勳章

原帖由 wuyizhen 於 2011-1-26 17:14 發表
hkd根本以經係改變唔到 既然改變唔到 換個方法比d唔用點既人玩唔係更好咩?:em800_08:  另外回5樓 我85lv50貢都係換得6千神武 100lv我唸連1m都冇:em800_11:

家陣變到咁; 唔買點既人有方法立足咩?.
每日副; 活動; 拎到d物品; 小小小小咁儲`?`
唔買點既人點玩?. ;
大肥婆小淫滴

EXP
45 點
:victory:  支持錯頻!! 係度一直數新版不是,不如親身試玩下新版....你就會發現唔會好似你地想象之中甘差啦..:time:

EXP
4 點
原帖由 帥小餅v3v 於 2011-1-26 19:13 發表

家陣變到咁; 唔買點既人有方法立足咩?.
每日副; 活動; 拎到d物品; 小小小小咁儲`?`
唔買點既人點玩?. ;

小小小小咁儲有咩問題.....
定係跟本你自己唔肯比d時間去儲...

EXP
4 點
:L 放寄囉 15m=1

EXP
1816 點

回覆 8樓 帥小餅v3v 的帖子

我想問 係小小咁儲好d定係連儲都冇得儲好d?:em800_137:

五級富豪會員

孤陽流光溺清明

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
1497 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章 藍寶石勳章

咁應該係;
唔改板乜都唔洗儲唔係更加好咩^__^(?)`
大肥婆小淫滴

EXP
123 點
我對樓主講既野有d認同 有d吾認同,,
更新前我好抗拒的.. (fk u*** 我分身25lv差1張星卡就齊1set.. - -)
同埋小區d野又變到煩到嘔 ..
(掛機吾回體活, 小區1日改得戈1次價,, 吾洗玩啦***
本來最吾鍾意戈天界交易所(以下簡稱天界),,
更新後玩洛去有發覺幾得意, ha
講完自己小小感受.. 依加講番呢個帖話題: hkd玩家同非hkd玩家 更新後,神武好難搵<< 應該沒歸納錯吧(?)
我個人認為其實今次新版,,你要多神武既可以用以下幾個方法.
*以天寧ser為例, 第d ser我吾清楚  不過我諗情況應該差吾多(?)
1.用game錢收貴重品
13號更新之後貴重品吾洗用平台易 改為game錢易,, 28號之後同時天界會變貴重品做精品 只可以系天界賣/買.  
針對呢項,, 好多人認為可以比星卡自己分身/fd/用game錢放出去 其實算好好.
但仲好既系後頭, 你醒既  知道天界28號會張所有野變精品,, 如果你系13~28其間吸納大量貴重品 到28號再放比天界, 神武絕對易搵到嘔
eg.13~15日 星卡系100~200m 1張 天界收4m1張,
就是說 game錢,150m=4m神武
而坐騎染色物品, 彩虹sa, 琉璃光的 天界收5m=1 7色光更收9m=1
13~15日 呢d野都系300m左右.
game錢用系呢到, 300m=5~7m神武
到15日之後,好多星卡/坐騎染色都比人收哂 (可憐的我只收了5張星卡,1個坐騎染色都收不到 orz) 但如果你耐心d出頻既 星卡仲有人會放1,2張比你既,, 但價就1定高左. (240m1張了 但都算抵.) 而坐騎染色吾洗講.. 應該比人掃哂的了..
好搵錢既貴重品都吾止呢d 最強大應該系100/90書鐵了
本來賣吾出既100/90法寶 依加天界收6m/2m 1d冷門既書鐵天界收到又ok貴,,無論你系個成日跑翼任既110lv 定系成日用hkd開包既110lv 今次你都可以賣吾岩用的100書,搵到好多神武.. 可見神武系米難搵在乎閣下有沒腦.
不過又有樣野要提: 系天界既漲跌,, 佢-9.xx%就吾比你賣 +9.xx%就吾比你買
所以, 你想搵到最多神武既就要系28日12點做最快賣出去戈個人 又要做最快買你想買既野戈個啦 (本人手腳慢.. 1路癲左甘買斷金碎 1路眼白白睇住北極光碎飄升到+9.91%.. /口\)
2.利用官方同情心 狂拎200m game錢
13~20日內每隻50lv既ac送200m 先吾講gam錢系28後有沒用,如果你用d錢黎收貴重品.. 可以話今次更新完全送神武比你..
就算吾用錢收貴重品/收吾到貴重品,, 甘多game錢用黎收寄再開包 我諗搵到既神武都有ok多吧,,
總括黎講.. 神武28前吾算難搵 話難搵戈d (針對呢個帖戈個人) 你睇野片面左d bo, 做人眼光闊d好 (:吾系比人笑你見識少就吾好啦~

EXP
1816 點

回覆 13樓 帥小餅v3v 的帖子

乜都唔儲就唔洗玩了:em800_11:

EXP
22 點

更新版補充

睇左幾個關於更新後既POST. 發表下...
1) 我唔係HKD, 更新前後都好少用點卡玩
2) 我同老婆玩左隻GAME一年, 2級翼都係80LV後先做1000環任鏈... 對更新後做400環無意見 (世界會變, 正常)
3) 好多人提及HKD 玩家,但無提陣任+修既好處 .所以HKD玩家陣任0功績.一樣玩唔勁隻AC
4) 改左版後, 其實減少左好多玩家俾人坤點卡/物品, 掛市集SET錯價既情情況
5) 物品市場價格更公平 - 好似真實股票市場咁, 有上有落, 視供求而定. 起碼你唔會賣平左或買貴左(係交易果一刻).
6) 物品流通量- 你可以賣出你之前賣唔出既野同買到你之前買唔到既野(例如 指定既80裝, 100鐵等..極難用GAME錢買到)
7)改版後每日只可用抵金買3粒聰果升修...- 呢點係我最唔滿意既..
   改版前可每日買10粒(無記錯既話) ;更版前修練等級俾LV限死左. 變相對改版前LV越高既玩家係有好處...
8) 副本 LV限制-  第2點我最唔滿意既... 迫住升LV先可以進入打某D副本. 好處係再無能量值局限. 變相可以更彈性咁打副本 (1日打10場都得).
9) 掛賣神武幣- 1M 神武約等於100M GAME錢, 寄賣果到局限左掛出既買賣價..有少少問題.. 最少要掛賣11M神武. GAME錢收就350M左右.. 匯率唔多對稱... 其實1寄賣應該等於約7M~9M神武幣的...

總結改版後. 個人認為好處多過唔好處

EXP
22 點

2) 我同老婆玩左隻GAME一年, 2級翼都係80LV後先做1000環任鏈... 對更新後做400環無意見 (世界會變, 正常)
3) 好多人提及HKD 玩家,但無提陣任+修既好處 .所以HKD玩家陣任0功績.一樣玩唔勁隻AC
4) 改左版後, 其實減少左好多玩家俾人坤點卡/物品, 掛市集SET錯價既情情況
5) 物品市場價格更公平 - 好似真實股票市場咁, 有上有落, 視供求而定. 起碼你唔會賣平左或買貴左(係交易果一刻).

6) 物品流通量- 你可以賣出你之前賣唔出既野同買到你之前買唔到既野(例如 指定既80裝, 100鐵等..極難用GAME錢買到)
7)改版後每日只可用抵金買3粒聰果升修...- 呢點係我最唔滿意既..
   改版前可每日買10粒(無記錯既話) ;更版前修練等級俾LV限死左. 變相對改版前LV越高既玩家係有好處...
8) 副本 LV限制-  第2點我最唔滿意既... 迫住升LV先可以進入打某D副本. 好處係再無能量值局限. 變相可以更彈性咁打副本 (1日打10場都得).
9) 掛賣神武幣- 1M 神武約等於100M GAME錢, 寄賣果到局限左掛出既買賣價..有少少問題.. 最少要掛賣11M神武. GAME錢收就350M左右.. 匯率唔多對稱... 其實1寄賣應該等於約8M神武幣的...

PS:      好少上來, 第一次發表留意. 唔洗回. 新年進步!!

EXP
43 點
放寄咪得lo...16m=1:em800_35: