AGAMES 討論區

快速註冊
搜索
查看: 1272|回復: 5
打印 上一主題 下一主題

[疑難] 呢隻GAME既BUG要幾時修改? [複製鏈接]

EXP
1037 點
樓主

相信玩塔皇既都知道技能方面出現左好多問題
主力輸出"雙拳出擊"
當遇到變身杖既時候.係打唔到目標
其次就係"GCD錯誤"."技能冷卻中"等問題
技能需求38%攻速/53%法速=0CD
按多幾下就話GCD錯誤或者技能冷卻中.
咁0CD有咩用?
要圖既.可以隨意影出黎
呢個BUG.係新一轉技能出現既時候.
直到現在呢一刻.
GM都無表示.
如果又係個句"已交給原廠處理"
我建議你執左呢隻GAME佢.
一個咁小既問題修正.斷估基本既代理商都搞得掂呱?
下下話交俾原廠.咁GM又將星光機上既野同台灣唔一樣?
姐係賺錢既就識調整+修復.
遊戲內容問題就唔識得修正?

仲有好多遊戲內既BUG.
我唔太清楚.如果咁多位有其他bug既意見
請留言係呢度.我COPY番~
你咁樣落去.點樣吸引新手.?
玩落去.『嘩.咁多bug既?!點玩呀』
你開新server都無用啦.跟本留唔到新/舊玩家!
麻煩alta既技術人員做下野.修改遊戲內既漏洞!

Alta Multimedia - Youtube:http://www.youtube.com/user/altahk

EXP
283 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章

作為一位平民玩家,
在抱持中立的態度為依歸的概念下,
本人絕對尊重樓主發表意見的權利。

遊戲BUG的內容眾所周知,這也許是你認為的,
但在投訴這投訴那之前,請好好將問題列出,
包括﹕你所遇到的問題、BUG對你遊玩時產生多大程度的不便、
你估計BUG出現的條件……還有發生BUG的機率等等有助調查的資料。
「GCD錯誤」的訊息本人仍在測試中,在本人身上發生的機率不高,影響輕微,暫且不說;
至於「技能冷卻中」的訊息,看來樓主還未見得十分了解晴空物語的設定,
"0CD"一語並不是指「零秒CD」,而是「0.8秒左右CD」,而你出現「技能冷卻中」的訊息,
很可能是你在0.8秒內按鍵超過一次,而實際情況只有樓主你才知道。

在樓主你的文章中看得出你對遊戲充滿控訴,實在令人不安,
因為你花了半篇篇幅來作出對晴空物語的指控,
看來你除了玩遊戲外,還要多多學習控制自己的情緒,
跟你同樣遇到BUG的人一定不會比你好受,
如果我是想為玩家們發聲的話,我一定會用溫和的語氣請GM幫忙,達致雙嬴的局面;
而不是每每遇到不合意的情況就作出攻擊,
攻擊他人可能是解決問題的方法,但我可以告訴你,
這一定不是最好的方法。

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
5589 點

儲蓄勳章 藍寶石勳章 試帖勳章 麻雀勳章 遊戲狂熱勳章 發帖王勳章 在線勳章 紅寶石勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章

我都唔知解唔解釋好,解釋過不過可能大家當我廢up

Alta係代理公司,同X-legend做開發唔係同一回事

首先遊戲既BUG一定係原廠去FIX,代理無能力去FIX,我地可以做只係測試完,確認有呢個問題,同原廠講

代理只係按排遊戲推出既內容(即係你話果d商城、星光內容,活動、遊戲更新等)

如果我講完,都係認為Alta唔做野咁我都無辦法

EXP
217 點

EXP
1037 點
enzo.freedom 發表於 2013-6-5 16:13
作為一位平民玩家,
在抱持中立的態度為依歸的概念下,
本人絕對尊重樓主發表意見的權利。

為本人在1樓的說話深感抱歉
但我再次說道.
如果我0.8秒CD技.係0.8秒之後按.出現"技能冷卻中"
又有何解?
閣下對此遊戲好似有多少見解.
至於「技能冷卻中」的訊息,看來樓主還未見得十分了解晴空物語的設定,
"0CD"一語並不是指「零秒CD」,而是「0.8秒左右CD」,而你出現「技能冷卻中」的訊息,
很可能是你在0.8秒內按鍵超過一次,而實際情況只有樓主你才知道。

請閣下解說本人的問題.
另外,
其他人不比我好受.我明白.
難道此BUG由新1轉技直到現在都未有修正
可以怎樣地容忍!?

EXP
1037 點
pgchicken 發表於 2013-6-5 16:46
我都唔知解唔解釋好,解釋過不過可能大家當我廢up

Alta係代理公司,同X-legend做開發唔係同一回事

那請問.
有否交給原廠處理?!

00852340  你應該問原廠有無打算處理XD  發表於 2013-6-6 16:32:12